Archive for april, 2017

3. Regionalni simpozij o zemeljskih plazovih (ReSyLAB), Ljubljana 11. do 13. 10. 2017 Vabljeni k oddaji povzetka

Spletna stran simpozija: http://www.geo-zs.si/ReSyLAB2017/

Geološki zavod Slovenije, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo ter Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani organizirajo 3. Regionalni simpozij o zemeljskih plazovih v Jadransko Balkansko regiji (ReSyLAB), ki bo potekal od 11. do 13.10. 2017 v Ljubljani.

Regionalni simpozij o zemeljskih plazovih v Jadransko Balkansko regiji (Resylab) je pomemben dogodek, organiziran vsaki dve leti. Prvi simpozij je bil leta 2013 v Zagrebu, drugi 2015 v Beogradu, tretji pa bo v Ljubljani 2017. Jadransko Balkansko združenje (Adriatic-Balkan Network, ABN) je bilo ustanovljeno leta 2012 s ciljem povezovanja znanosti o zemeljskih plazovih na regionalni in lokalni ravni. Usklajevanje mreže je prevzela hrvaška skupina za zemeljske plazove (Gradbena fakulteta Univerze na Reki in Rudarsko-geološka fakulteta Univerze v Zagrebu), članice mreže pa so še zagrebški Mestni urad za upravljanje v nujnih primerih, Albanski geološki zavod iz Tirane, Rudarsko-geološka fakulteta Univerze v Beogradu in trije aktivni ICL-člani iz Slovenije, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani ter Geološki zavod Slovenije.

 Kljub temu, da je rok za oddajo povzetkov že potekel, ste vsekakor vljudno vabljeni k oddaji povzetka kot tudi sami udeležbi.


 

 

 

 

ISSMGE – anketa o prenosu znanja med prakso in razvojem (rok je do 30.4.2017)

Prosimo člane, da izpolnijo anketo ISSMGE Global Survey on State of the Art (SoA) and State of Practice (SoP) (rok je do 30.4.2017).

Pismo aktualnega predsednika ISSMGE  (prof. Roger Frank) Message from the President 27-2-2017 SoA and SoP

povezava: https://www.surveymonkey.com/r/CAPG_SoA_SoP_survey

Izpolnjevanje ankete je lahko hitro, nanaša pa se na delo/vsebino Tehničnih komitejev ISSMGE.

XVI Danube-European Conference on Geotechnical Engineering 2018

XVI Danube-European Conference on Geotechnical Engineering (DECGE) “Geotechnical hazards and risks: experiences and practices”

Skopje, R. Macedonia, 07-09.6.2018,

rok za oddajo povzetkov je 10.5.2017

več na:  http://www.decge2018.mk/index.php/portfolio/form