21. Šukljetov dan, četrtek 30. september 2021 ob 13.15

3 Jan 2021

21. Šukljetov dan, četrtek 30. september 2021 ob 13.15

Spoštovane članice, spoštovani člani SloGeD!

vabljeni

.

  • v četrtek, 30. 9. 2021 na enourno predavanje prof. Nicholasa R. Bartona, ki nam bo v sklopu 21. Šukljetovega dne predstavi predavanje: »Application of the Q-system to tunnels and caverns in weak or faultedrock«. Predavanje je brezplačno in bo potekalo preko video-aplikacije. Prosimo za potrditev udeležbe preko elektronske pošte (suzana.svetlicic@dri.si) najkasneje do torka, 28.9.2021. Povezavo na on line predavanje boste prejeli dan pred dogodkom, ter
  • v petek, 1. 10. 2021 na strokovno ekskurzijo s predavanjem na temo »Gradnja prometnic v krasu« pod vodstvom Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SASU. Dr. Martin Knez bo predstavil vlogo inštituta in izsledke pri načrtovanju in gradnjah prometnic v krasu (naravna dediščina – odkritja novih kraških fenomenov). Začetek predavanja bo ob 10. uri v Postojnski kinodvorani.

Žal smo morali sprva planirano tehnično ekskurzijo na območje gradnje 2. tira prestaviti, saj ogled za večje skupine trenutno še ni možen. Glede na to smo v program terenskega ogleda vključili ogled kraških fenomenov na našem matičnem Krasu.

Suzana Svetličič in Mojca Ravnikar Turk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.